Připravujeme Tříkrálovou sbírku 2018

Tříkrálová sbírka 2018 už je za dveřmi. Koledující skupinky tří králů mohou lidé potkávat od Nového roku až do neděle 14. ledna. Pro koledování v Hranicích, Lipníku nad Bečvou a Drahotuších stále hledáme vedoucí skupinek i představitele králů.

Staň se králem...přidej se ke koledníkům Tříkrálové sbírky

Přidej se mezi koledníky Tříkrálové sbírky v Hranicích, Drahotuších nebo v Lipníku nad Bečvou.

VÁNOČNÍ BALÍČKY Z HRANICKÉHO DĚKANÁTU CESTUJÍ NA UKRAJINU

Všechny děti mají pro letošní rok již svého dárce. Posledním chlapcem, který čekal na svého dárce, byl ráno ve středu 15. listopadu třináctiletý Kyrylo Z. z Bortnik. Vánoční překvapení pro něj přichystá paní Jana P., která svůj zájem oznámila v mailu těmito slovy „Mohla byste mi, prosím, zaslat potřebné údaje k nějaké konkrétní osobě? Třeba nějakýho kluka puberťáka, co ho nikdo nechce. :)“

Za poznáním do hornického podzemí

V uplynulých dnech jsme se s klienty Denního centra Archa vypravili za poznáním do Hornického muzea v Ostravě.

Pouliční cirkus

Tak zněl název vystoupení, kterého se o uplynulém víkendu zúčastnili klienti DC Archa se svými asistentkami. Vystoupení probíhalo v rámci přehlídky umělecké tvorby lidí s handicapem, která se konala v Kopřivnici.

Charita Hranice se poprvé zúčastnila Národní potravinové sbírky

Na svatého Martina prožili někteří zaměstnanci Charity Hranice mimořádnou sobotní směnu v hranickém Kauflandu. Společně se dvěma sedmičlennými skupinkami dobrovolníků jsme poprvé zapojili do Národní potravinové sbírky ve prospěch Charity Hranice.

HLEDÁME DOBROVOLNÍKY PRO NÁRODNÍ POTRAVINOVOU SBÍRKU

Charita Hranice by se ráda zapojila do Národní potravinové sbírky. Vybrané potraviny nám mohou v sobotu 11. listopadu v čase od 8 do 20 hodin věnovat nakupující v hranickém Kauflandu.

Máme rádi zvířata …

V uplynulých dnech jsme s klienty prožili zajímavá setkání se zvířaty.

Týden s Charitou Hranice

Týden s Charitou Hranice organizujeme ve dnech 18. - 21. 9. 2017, mimo již tradičních akcí např. pouti klientů na Svatý Hosýn jsme pro Vás na úterní večer připravili promítání dokumentárního filmu o životě českých  dominikánů.

Prázdninové setkání v Zámecké zahradě

Ve čtvrtek 24. srpna se v Zámecké zahradě setkali zaměstnanci Charity Hranice s charitními dobrovolníky, koledníky Tříkrálové sbírky a se všemi zájemci z řad široké veřejnosti.