Umíme se rozhodnout …

Ani v zimním období klienti DC Archa nezaháleli a připravovali se na některé aktivity, které je čekají v letošním roce.

Tříkrálová sbírka byla opět rekordní

výsledky Tříkrálové sbírky v Charitě Hranice

Letošní ročník Tříkrálové sbírky byl znovu rekordní. Pro Charitu Hranice se koledovalo do 236 pokladniček a díky štědrým dárcům naši koledníci vykoledovali 1 milión 278 tisíc Kč, což je o téměř 130 tisíc více než v loňském roce.

Výtvarně hudební dílny v Denním centru Archa

V loňském roce u nás probíhala pravidelná setkávání s výtvarně hudebním zaměřením.

Ohlédnutí za uplynulým rokem aneb to nejlepší na konec …

V loňském roce jsme společně podnikli spoustu zajímavých aktivit a dobrodružných cest za poznáním našeho blízkého i vzdálenějšího okolí.

Tříkrálový koncert z Brna vysílala v přímém přenosu Česká televize

Hlavní doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno. Koncert je tradičním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncert byl odvysílán v přímém přenosu na programu ČT 1 v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin.

Vánoční balíčky už dostali Roman či Nazar z Lopatyna

"Děkujem, děkujem, děkujem!" Volaly děti z Lopatyna

Lopatyn - Příbuzní desetiletého Romana vánoční stromeček nemají. Rodina je chudá a žije v domku společně s cizími sousedy. Přesto má chlapec těsně před ukrajinskými Vánocemi velkou radost. Čeští dárci mu poslali velkou krabici plnou dárků. Nejvíc na chlapce udělá dojem fotbalový míč. Vánoční balíček mu předali pracovníci Arcidiecézní charity Olomouc ve středu 3. ledna přímo doma. Je jedním z téměř 50 dětí, které v Lopatyně balíček dostaly...

Připravujeme Tříkrálovou sbírku 2018

Tříkrálová sbírka 2018 už je za dveřmi. Koledující skupinky tří králů mohou lidé potkávat od Nového roku až do neděle 14. ledna. Pro koledování v Hranicích, Lipníku nad Bečvou a Drahotuších stále hledáme vedoucí skupinek i představitele králů.

Staň se králem...přidej se ke koledníkům Tříkrálové sbírky

Přidej se mezi koledníky Tříkrálové sbírky v Hranicích, Drahotuších nebo v Lipníku nad Bečvou.

VÁNOČNÍ BALÍČKY Z HRANICKÉHO DĚKANÁTU CESTUJÍ NA UKRAJINU

Všechny děti mají pro letošní rok již svého dárce. Posledním chlapcem, který čekal na svého dárce, byl ráno ve středu 15. listopadu třináctiletý Kyrylo Z. z Bortnik. Vánoční překvapení pro něj přichystá paní Jana P., která svůj zájem oznámila v mailu těmito slovy „Mohla byste mi, prosím, zaslat potřebné údaje k nějaké konkrétní osobě? Třeba nějakýho kluka puberťáka, co ho nikdo nechce. :)“

Za poznáním do hornického podzemí

V uplynulých dnech jsme se s klienty Denního centra Archa vypravili za poznáním do Hornického muzea v Ostravě.