Setkání v Meditační zahradě

Ve čtvrtek 8. června se v odpoledních hodinách mezi záhony vonících bylinek a pestrobarevných květin Meditační zahrady v našem městě uskutečnila akce Charity Hranice, konkrétně její lipenské pobočky. Jsme velmi rádi, že naše pozvání k přátelskému setkání přijali nejen naši klienti, ale i další příznivci naší organizace, velký počet místních občanů a v neposlední řadě i zástupci farnosti a města Lipník nad Bečvou.

Léto 2017 s NZDM Fénix

V letních měsících jsme si pro naše uživatele připravili spoustu nevšedních aktivit.

Pouť klientů Charity Hranice do Dřevěného městečka

Klienti terénních služeb Charity Hranice společně s těmi, kteří o ně pečují – rodinnými příslušníky, přáteli, nebo se svými pečovatelkami či osobními asistentkami se v úterý 30. května vydali na pouť tentokrát do Rožnova pod Radhoštěm.

Pozvánka na Setkání v Meditační zahradě

Srdečně Vás zveme na společné prožití (ne)všedního odpoledne ve čtvrtek 8. června od 15 hodin Meditační zahradě v Lipníku nad Bečvou.

RADOSTNÝ DEN DĚTÍ

Foto: Jiří Pasz

Hravý a radostný Den dětí přejí školáci z Adopce na dálku Arcidiecézní charity Olomouc. Mávají vám z haitského Gonaïves...

Pouť klientů Charity Hranice

Již tradiční květnová pouť klientů Charity Hranice letos netradičně do Dřevěného městěčka Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm.

Hurá na ryby!!!

V příjemném jarním dni klienti společně se svými asistentkami navštívili zajímavé místo nazvané Davidův mlýn. Že nevíte, vážení čtenáři, co že na tomto místě můžete zažít?....Když si přečtete následující článek, zcela jistě se to dozvíte. ;-)

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.

Zajímavosti z Denního centra Archa

Začátek roku a jarní období se v Denním centru Archa neslo ve znamení zhodnocení individuálních plánů, plánování vzdělávacích výjezdů pro klienty, plánování vystoupení na festivalu Motýlek v Kopřivnici.

Radostné Velikonoce

Kristus vstal z mrtvých, radujme se!

Požehnané velikonoční svátky

Vám přejí pracovníci Arcidiecézní charity Olomouc