Máme rádi zvířata …

V uplynulých dnech jsme s klienty prožili zajímavá setkání se zvířaty.

Týden s Charitou Hranice

Týden s Charitou Hranice organizujeme ve dnech 18. - 21. 9. 2017, mimo již tradičních akcí např. pouti klientů na Svatý Hosýn jsme pro Vás na úterní večer připravili promítání dokumentárního filmu o životě českých  dominikánů.

Prázdninové setkání v Zámecké zahradě

Ve čtvrtek 24. srpna se v Zámecké zahradě setkali zaměstnanci Charity Hranice s charitními dobrovolníky, koledníky Tříkrálové sbírky a se všemi zájemci z řad široké veřejnosti.

V lese ...

Další zajímavou akci, které se již pravidelně s klienty účastníme, je návštěva školního polesí ve Valšovicích.

Výpravy za poznáním s Denním centrem Archa

Uplynulý týden jsme prožili spoustu zajímavých setkání a nových zážitků.

Co se událo v červenci?....

Po celou dobu letních prázdnin je naše Denní centrum svým klientům k dispozici. Vítání léta, tak zněl název akce, kterou jsme zahájili období dovolených. Jinak se v tomto čase ve svém programu víc zaměřujeme na venkovní aktivity, které poslouží k rozvoji znalostí a dovedností klientů podle jejich zájmů.

Oceněný M. Navrátil: Dali jsme charitativní rozměr zapomenutému lidovému zvyku

Marek Navrátil přebírá ocenění. Foto: Pavel Langer, Člověk a víra

Celých 19 let. Tak dlouho stojí v čele Tříkrálové sbírky – největší charitativní veřejné sbírky v ČR Marek Navrátil, koordinátor sbírky a ředitel Charity Konice.  Začátkem července jej za jeho dlouholetý přínos potřebným ocenila Česká biskupská konference. Pamětní medaili obdržel při Večeru lidí dobré vůle na Velehradě.

Kontejner pro Haiti v novém video spotu

Kontejner pro Haiti červen - 30. září 2017

Látky, šicí stroje, míče, koloběžky, lopaty, berle, obvazy, židličky, moskytiéry, knížky… Až 14 tun toho všeho spolkne kontejner Arcidiecézní charity Olomouc. Ta jej spolu s českými dárci plní potřebnými věcmi, které vyšle letos na podzim do Karibiku. Cílem je těžce zkoušená země – Haiti.

Sbírku přibližuje zbrusu nový video spot – Kontejner pro Haiti

A ještě více o sbírce se dočtete na www.haiti.cz

Stoletá Lada zamíří pomáhat na Haiti. Ušijí na ní školní uniformy

Na stoleté Ladě se bude opět šít

Říkejme jí Lada. I přes vysoký věk je velmi zachovalá a může ještě spoustu dalších let pomáhat… Asi 100 let starý šicí šlapací stroj poputuje na podzim v kontejneru s dalšími potřebnými věcmi na Haiti. Arcidiecézní charitě Olomouc jej věnoval dárce ze Zábřehu. DĚKUJEME. Přečtěte si příběh šicího stroje...

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.