S lipnickými poutníky jsme jeli na Svatý Hostýn

pouť na Sv. Hostýn

V sobotu 8. září, na svátek Narození Panny Marie, jsme prožili krásnou pouť na Svatém Hostýně.

Tentokrát byl o pouť obrovský zájem, a to nejen z řad našich klientů, ale i farníků a ostatních občanů Lipníka nad Bečvou a okolí. Rádi jsme proto oslovili obec Dolní Újezd s prosbou o zapůjčení vícemístného automobilu. Pan starosta byl tak velmi laskav, že nám dal k dispozici i řidiče. Svým vstřícným jednáním nám tak značně usnadnil organizaci pouti a patří mu za to velké poděkování.

Nakonec nás bylo více jak 40 poutníků, kteří jsme v ranních hodinách vyjeli směr Sv. Hostýn. I když bylo pod mrakem, přivítalo nás na místě přívětivé počasí. Po mši svaté jsme měli dostatek času a klidu na projití krásného poutního místa, pro nákup suvenýrů, na občerstvení nebo i pro načerpání výborné svatohostýnské pramenité vody. V poledne nás potěšilo sluníčko, které nás příjemně prohřálo a po slavnostním požehnání provázelo i na zpáteční cestě.

Jsme velmi rádi, že jsme společně mohli prožít krásnou pouť a již teď se těšíme na další v příštím roce.

pouť na sv. Hostýn