Týden s Charitou Hranice

Týden s Charitou Hranice organizujeme ve dnech 18. - 21. 9. 2017, mimo již tradičních akcí např. pouti klientů na Svatý Hosýn jsme pro Vás na úterní večer připravili promítání dokumentárního filmu o životě českých  dominikánů.

pondělí 18. 9. 2017 v 18:00 hodin

MŠE SVATÁ ve farním kostele Stětí sv. Jana Křtitele v Hranicích za klienty Charity Hranice a za všechny, kteří jim pomáhají

úterý 19. 9. 2017 v 19:00 v Zámeckém klubu

promítání dokumentárního filmu PSI PÁNĚ (ČR 2017, 70 minut)

Dokument, který přibližuje každodenní život, práci a poslání současných českých dominikánů, natočil lipenský rodák Jonáš Vacek.

Kdo to jsou dominikáni a co tady v 21. století vůbec dělají? Dokument vznikal během loňského roku a dívá se na řád dominikánů z trochu jiného pohledu. Neznámým prostředím vás provede jeden ze členů řádu, bratr Jindřich, jeho prostřednictvím poznáte každodenní práci dominikánů. Uvidíte pokoru, radost a naplnění, ale také stín pochybností a pocity těžkosti ze zvolené cesty.

Dokument se mimo jiné zaměřuje na tři témata, na kterých křesťanství stojí a která sama o sobě vyvolávají otázky - křest, eucharistii a zpověď.

středa 20. 9. 2017 v 18:30 hodin

MŠE SVATÁ ve farním kostele svatého Jakuba Staršího v Lipníku nad Bečvou za charitní dílo - za pracovníky Charity a za ty, o které se starají

čtvrtek 21. 9. 2017

POUŤ NA SVATÝ HOSTÝN pro klienty a dobrovolníky Charity Hranice.

Volná místa v autobuse nabízíme farníkům, kteří by se na známé poutní místo rádi podívali. Společně odjíždíme autobusem z Hranic, ze zastávky Šromotovo náměstí v 9:00 hodin. Svatém Hostýně se s námi můžete slavit mši svatou, navštívit Svatohostýnské muzeum, projít se hezkou přírodou, společně stolovat u chutného oběda v restauraci. Odjez ze Svatého Hostýna ve 14 hodin.

Příspěvek na autobus 100,- Kč. Můžete se přihlásit u Radky Andrýskové – telefon 733 755 881

Pomáhejte s námi

Tříkrálové koledování

Charita Hranice