Přejeme požehnané Velikonoce!

Velikonoční beránekRadost z Kristova vzkříšení a požehnané svátky velikonoční

přeje svým příznivcům, dárcům, dobrovolníkům a zaměstnancům

Charita Česká republika

Poskytování sociálních služeb? Začarovaný kruh

Nedávno vyšel v tisku článek jak Oblastní charity napříč ČR bojují s nedostatkem financí. Připadlo mi to jako první posun, že se v médiích objevila pravá tvář živobytí neziskových organizací. Nyní jde údajně ekonomika státu stále nahoru, což je dobře. Jsou ale pravidla pro činnost a rozvoj všude stejná? ... číst více

Den pro Ukrajinu

Den pro UkrajinuVe středu 13.5.2015 od 17:00 hod. pořádáme ve spolupráci s Univerzitou Palackého v Olomouci Den pro Ukrajinu. Můžete se seznámit s ukrajinskou kulturou a zároveň pomoci lidem na východě Ukrajiny.

Program:

• pěvecký soubor KORÁLE
  • prezentace Arcidiecézní charity Olomouc
  • prezentace obodu ukrajinistika na UP Olomouc
  • dražba tematických předmětů
  • krátký film

Po celou dobu budete moci ochutnat české pivo a ukrajinskou kuchyni. Těšíme se na Vás.

Požehnané Velikonoce!

Radost z Kristova Vzkříšení
a požehnané svátky velikonoční

přeje svým příznivcům, dárcům,
dobrovolníkům a zaměstnancům

Charita Česká republika
.

Konkurz na vedoucí charitního domova pro seniory a pečovatelské služby

Česká katolická charita hledá vedoucího pro Charitní domov Sv. Kopeček u Olomouce.

Více informací najdete zde.

Strukturovaný životopis s motivačním dopisem prosím posílejte do 13. 4. 2015 na emailovou adresu 38AkO_5d6hIkQOQ938Es-Z29g

Vyhlášení soutěže Hrdinové sociálních služeb

Soutěž Hrdinové sociálních služebU příležitosti Mezinárodního dne sociální práce 17. března 2015 vyhlašuje Charita ČR soutěž Hrdinové sociálních služeb. Zároveň tímto děkujeme všem pracovníkům, kteří se denně podílí na zachovávání důstojnosti lidí v tíživých životních situacích.

„Hluboká česko-německá spolupráce" obětem povodní pokračuje

Tobias Nölke, vyslanec Charity Německo, zavítal koncem listopadu do České republiky, aby se přesvědčil, jak probíhá pomoc obětem letošních povodní, na kterou Němci štědře připspěli. Rozhovor v německém jazyce, který pan Nölke poskytl stanici Radio Prag, naleznete zde.

Sledujte on-line: Příběhy, které svět nevidí

Foto: ČTPoslední dva díly nedělního odpoledního pořadu věnovala Česká televize střediskům Charity. Bývalé prostituky, klientky projektu Magdala, vystupují v dílu ze Znojemska. Na druhý konec země, do Chebu, se pak štáb vydal zaznamenat vzpomínky, chyby, ale i budoucí plány a naději lidí bez domova.

Dvacet minut Radiožurnálu s ředitelem Charity ČR

Bezdomovectvím je u nás ohroženo na sto tisíc lidí. Ministerstvo práce a sociálních věci představilo poprvé koncepci prevence a řešení této problematiky. Jak se k ní staví Charita ČR? A jak se člověk dostane "na ulici" a proč je tak těžké vrátit se zpět do běžného života? Na to odpovídal ředitel Charity ČR Lukáš Curylo. Přehrajte si záznam rozhovoru.

Nové číslo účtu pro sbírku na pomoc v ČR

Charita Česká republika mění číslo účtu veřejné sbírky na pomoc potřebným v ČR, mimo jiné tedy také na pomoc po povodních. Nové číslo sbírkového účtu je 44665522/0800, vedený u České spořitelny.
K této změně dochází z důvodu zákonné povinnosti po třech letech původní sbírku ukončit a předložit úředním orgánům její vyúčtování. Všem dárcům děkujeme za pochopení!