Na Plovárně s tříkrálovými koledníky

Charita Hranice každoročně pořádá pro své dobrovolníky, kteří se zúčastnili lednového tříkrálového koledovaní sobotní setkání na Plovárně Hranice. Letos se ve dvou termínech 24. února a 10. března setkalo vždy téměř 140 dobrovolníků – koledníčků a jejich vedoucích.

Tříkrálová sbírka byla opět rekordní

výsledky Tříkrálové sbírky v Charitě Hranice

Letošní ročník Tříkrálové sbírky byl znovu rekordní. Pro Charitu Hranice se koledovalo do 236 pokladniček a díky štědrým dárcům naši koledníci vykoledovali 1 milión 278 tisíc Kč, což je o téměř 130 tisíc více než v loňském roce.

Tříkrálový koncert z Brna vysílala v přímém přenosu Česká televize

Hlavní doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno. Koncert je tradičním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncert byl odvysílán v přímém přenosu na programu ČT 1 v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin.

Připravujeme Tříkrálovou sbírku 2018

Tříkrálová sbírka 2018 už je za dveřmi. Koledující skupinky tří králů mohou lidé potkávat od Nového roku až do neděle 14. ledna. Pro koledování v Hranicích, Lipníku nad Bečvou a Drahotuších stále hledáme vedoucí skupinek i představitele králů.

Tříkráloví koledníci přijmou biskupské požehnání v katedrále sv. Václava

Olomouc – Už za dva týdny je budeme potkávat v ulicích našich vesnic a měst. Před tím však, než se vydají šířit poselství o narození Spasitele a koledovat ve prospěch potřebných, obdrží tříkráloví koledníci Arcidiecéze olomoucké biskupské požehnání. Slavnostní mše svatá se uskuteční v katedrále sv. Václava v sobotu 30. prosince v 10:00 hodin. Charita Olomouc přichystala pro tříkrálové dobrovolníky z blízka i z daleka bohatý doprovodný kulturní program.

Staň se králem...přidej se ke koledníkům Tříkrálové sbírky

Přidej se mezi koledníky Tříkrálové sbírky v Hranicích, Drahotuších nebo v Lipníku nad Bečvou.

Sejdeme se na Plovárně Hranice

V prvním termínu 18. ůnora si do sobotního rána přivstalo 214 dobrovolníků Charity Hranice. Děti si užily vodní atrakce, dospělí se vyhřívali ve vířivce. Mezi všemi zúčastněnými převládala radostná nálada ze vzájemého setkání.

POZVÁNKY PRO KOLEDNÍČKY CHARITY HRANICE

Charita Hranice zve všechny tříkrálové koledníky a vedoucí skupinek na Plovárnu Hranice a na promítání rodinného filmu do KD ECHO v Lipníku nad Bečvou.

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Tříkrálové kolednice z Chotče na Pardubicku. Snímek Martina Chvojková

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Lidé myslí na druhé. Do Tříkrálové sbírky opět přispěli rekordní částkou

Tříkrálové koledování ve Strážnici

Arcidiecéze olomoucká – Lidé mají otevřená srdce a myslí na druhé. To potvrdila letošní Tříkrálová sbírka, při které lidé z Arcidiecéze olomoucké přispěli koledníkům rekordních 25 905 894 korun (tato částka je zatím orientační). „Všem dárcům patří velký dík. Svěřili Charitě obrovské peníze, za které nyní může udělat spoustu dobra. Je pro nás velkým závazkem nezklamat důvěru těchto lidí a jejich pomoc smysluplně rozdělit mezi potřebné,“ děkuje ředitel Arcidiecézní charity Olomouc Václav Keprt...