Tříkrálová koleda ve Všechovicích
28. ledna 2019 Články

Tříkrálová koleda ve Všechovicích

Tříkrálová koleda a dobré skutky rozzářily Všechovice a okolní obce

Stalo se již tradicí, že v pátek, před samotným koledováním, se při mši svaté uskutečnilo požehnání účastníků Tříkrálové sbírky. I v letošním roce vedoucí skupinek přivedli své koledníky, kteří při zpěvu písně  My tři králové …  vstupovali do našeho farního kostela Nejsvětější Trojice ve Všechovicích. Při celé mši svaté byla  vidět přítomnost Tří králů. Ministrantovali, četli čtení, přímluvy, přinášeli obětní dary a při modlitbě „Otče náš“ přistoupili k oltáři, kde vytvořili kruh a po společné modlitbě se všichni pozdravili pozdravením pokoje. 

Otec Vratislav nám při mši sv. posvětil křídy a nálepky a koledníci ze Všechovic a okolních obcí mohli v sobotu 5. ledna s kasičkami a písní na rtech vyrazit do ulic. Přinášeli do domácností radostnou zvěst o narození Ježíše. Nad dveřmi nechávali nápis K+M+B, který žehná jejich domu. V letošním roce koledovalo 16 skupinek. Díky jejich snaze a štědrosti občanů bylo celkem vykoledováno 99.021,- Kč.

A jak to dopadlo v jednotlivých obcích? Horní Újezd 17.850,- Kč, Býškovice 14.500,- Kč, Malhotice 16.350,- Kč, Provodovice 6.506,- Kč, Rouské 10.466,- Kč, Všechovice 33.349,- Kč. Kam poputují příspěvky na přímou pomoc z letošní sbírky, ještě přesně nevíme, ale z výtěžku je Tříkrálové sbírky 2018 jsme podpořili spoluobčany, kteří se ocitli v tíživé životní situaci a děti ze sociálně slabých rodin. Svou činnost jsme zaměřili především na práci s nimi, hledali volnočasové aktivity, rozvíjeli jejich manuální zručnost.  Doučovali jsme romské děti, a tím vytvořili pracovní místo.  Díky štědrosti spoluobčanů se nám podařilo rodinu vybavit funkční kuchyňskou linkou, nábytkem i koberci.

Děkuji vedoucím skupinek a všem tříkrálovým koledníkům, kteří se ochotně zapojili a nezalekli se zimy a deště. Děkuji všem za příspěvky do této celorepublikové sbírky.

Irena Kývalová, Farní středisko Všechovice

Všechovice žehnání