Vánoční balíčky se vydaly na cestu na Ukrajinu

Vánoční balíčky se vydaly na cestu

Vánoční balíček realizuje každoročně od roku 2008 Arcidiecézní charita Olomouc, která má na Ukrajině vytipované děti z dětských domovů a sociálně slabých rodin, kterým se věnuje ukrajinská charita. V letošním roce poputuje na Ukrajinu 416 balíčků, z toho 56 balíčků pro ukrajinské děti připravili dárci, kteří spolupracují s Charitou Hranice.

Charitní sestry pokračují ve stávkové pohotovosti

Ilustrační snímek Jakub Žák

Stávková pohotovost sester Charity Česká republika a dalších velkých poskytovatelů domácí zdravotní péče a zdravotní péče v pobytových v pobytových zařízeních pokračuje.

Arcidiecézní charita Olomouc hledá Koordinátora/ku pro Ukrajinu a dobrovolníky

Olomouc - Arcidiecézní charita Olomouc hledá posilu do svého týmu na humanitárním oddělení. Nový/nová Koordinátor/ka pro Ukrajinu a dobrovolníky bude mít na starosti realizaci stávajících rozvojových projektů a jejich realizaci, organizaci akce Vánoční balíček, udržování a rozvíjení vztahů s projektovými a ostatními partnery, přednášky pro veřejnost i studenty ve školách, propagaci aktivit Charity, koordinaci charitních dobrovolnických center v Arcidiecézi olomoucké, vytváření projektových záměrů,… Strukturovaný životopis s motivačním dopisem a 2 referencemi z předchozího zaměstnání, brigády, stáže či dobrovolnické činnosti mohou zájemci zaslat e-mailem na info@acho.charita.cz do 20. prosince 2018. Více se dozvíte v inzerátu.

Světový den chudých: Slyšme volání lidí na okraji!

Ilustrační snímek Richard Bouda

Chudoba neznamená jen nedostatek, ale také vyloučení ze „spořádané“ společnosti, opuštěnost, osamění. Světový den chudých (18. 11.) je pro nás příležitostí slyšet „volání“ chudých a dát jim najevo svůj lidský zájem a nabídnout pomoc.

Vánoční balíčky pro Ukrajinu: zbývá obdarovat posledních 37 dětí

Děti z Lopatyna děkují dárcům. Měly radost

Vladovu rodinu poznamenal válečný konflikt na východě Ukrajiny, kam narukoval jeho otec. Mnozí muži se vracejí z bojů zpět domů traumatizovaní, proto se Vladova rodina rozpadla. Jednou z chlapcových radostí je fotbal. Fotbalový míč, dres a další věci zabalila loni chlapci do vánočního balíčku rodina z Olomoucka. „Jé, Manchester United! Duže djakuju,“ byl Vlad nadšený. Dárci se trefili do černého, přesto chlapce potěšilo ještě něco víc. „Důležité je, že někdo chce druhému udělat radost. Budu se učit česky a příště dárcům pošlu pozdrav v češtině,“ dodal tehdy třináctiletý Vlad. Arcidiecézní Charita Olomouc dopravuje dárky na Ukrajinu každý rok, letos má na seznamu 414 dětí. Čeští dárci si už většinu rozebrali k obdarování, zbývá posledních 37 dětí.

Pět mužů a čtyři ženy obdrželi letošní Cenu Charity Česká republika

Hana Mácová, Miroslav Čapek, Kateřina Litošová (sestra Dagmar) s diplomy. Foto Lubomír Kotek

Charita má mnoho tváří. Jsou to nejen tváře klientů, ale také osmi tisíc zaměstnanců. Patří mezi ně lidé různého vzdělání i schopností, které ovšem spojuje obětavost a zápal pro charitní dílo. Charita se snaží jejich přínos každoročně ocenit tím, že vybrané zástupce nominuje na Cenu Charity. Letos ji obdrželo devět zaměstnanců ze všech diecézí.

Za vzděláním do ZOO Brno

Doposud jsme pilně pracovali v Hranicích, a proto jsme se rozjeli za vzděláním.

Díky Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové pořídíme nové kompenzační pomůcky

Podařilo se nám získat finanční příspěvek na nákup nových kompenzačních a zdravotních pomůcek.

Jak se vydařil Týden s Charitou Hranice?

Poslední zářijový týden jste mohli prožít Týden s Charitou Hranice, který má již tradičně na programu mše svaté v Hranicích i Lipníku nad Bečvou, pouť seniorů na Svatý Hostýn a od loňského roku také promítání v Zámeckém klubu.

Začíná Týden s Charitou Hranice

• mše svatá ve farním kostele v Hranicích i v Lipníku nad Bečvou
  • promítání několika dílů seriálu Církev za oponou
  • pouť klientů, dobrovolníků a farníků na Svatý Hostýn