Vánoční balíčky se vydaly na cestu na Ukrajinu

Vánoční balíčky se vydaly na cestu

Vánoční balíček realizuje každoročně od roku 2008 Arcidiecézní charita Olomouc, která má na Ukrajině vytipované děti z dětských domovů a sociálně slabých rodin, kterým se věnuje ukrajinská charita. V letošním roce poputuje na Ukrajinu 416 balíčků, z toho 56 balíčků pro ukrajinské děti připravili dárci, kteří spolupracují s Charitou Hranice.

Většina obdarovaných dětí bylo z Ternopilu, pouze dvě děvčata jsou z města Lopatynu. Z dětí ve věku 3 až 16 let,  bylo  30 dívek a 26  chlapců.

Děkujeme všem dárcům za jejich štědrost, obětavost a dochvilnost – všichni dodali pečlivě zabalené balíčky včas. Vánoční balíčky s dárečky jsme před cestou za pomoci dobrovolníků zabalily ještě nepromokavou fólií, aby snáze přežily dlouhou cestu k obdarovaným dětem. V pátek 7. prosince jsme všechny dárky předali organizátorům Arcidiecézní charity Olomouc, kteří zajišťují převoz dárků a jejich předání dětem ve čtyřech městech na Ukrajině.

Našimi letošními dárci byli jednotlivci a rodiny  z Hranic, Lipníka nad Bečvou, Potštátu, Soběchleb, Hlinska, Jindřichova, Heřmanic, Malhotic, společenství maminek z modliteb matek ve Stříteži nad Ludinou, skupinka maminek z Ústí a dva nemocniční pracovní kolektivy z Nového Jičína a Olomouce. Charitní farní středisko Všechovice organizovalo obdarování 27 dětí, pro které připravily dárky rodiny ze Všechovic, Rouského a Horního Újezda a zaměstnanci Charity Hranice společnými silami připravili vánoční překvapení pro 3 děti.

Děkujeme našim štědrým dárcům a všem přejeme kouzelné a požehnané Vánoce!

Vánoční balíčky se vydaly na cestu na Ukrajinu

Pomáhejte s námi

Tříkrálové koledování

Charita Hranice