Mobilita pro seniory a tělesně postižené

vozík

Podpořte svým hlasováním náš projekt při nákupu v OD TESCO v ulici Kojetínská v Přerově.

Komu díky tomuto projektu pomůžeme?

Projekt je zaměřený na pomoc zdravotně či sociálně znevýhodněným osobám a seniorům.

Období covidu-19 se citelně dotýká především starých a nemocných lidí, kteří jsou nuceni zůstat doma a chránit si své zdraví více než kdy jindy. Tím je jejich pohyb výrazně omezen a je pro ně obtížnější vydat se třeba jen na delší procházku. Následkem pak často je, že ke svému pohybu potřebují i fyzickou oporu. V Charitě jim pomáháme takové situace zvládat. Poskytujeme jim zdravotní pomůcky, které jim pohyb doma i venku usnadní. Díky tomuto projektu pořídíme nové zdravotní pomůcky, aby senioři, tělesně postižení a další potřební lidé získali oporu při pohybu a posilovali tak své zdraví.

Jaký konkrétní přínos bude náš projekt mít?

V Hranicích a širokém okolí pomáháme zapůjčováním zdravotních a kompenzačních pomůcek dlouhodobě několika stům lidí ročně, ať už to jsou naši klienti nebo další potřební lidé (např. senioři, tělesně či mentálně postižení nebo nemocní a umírající).

Prostřednictvím tohoto projektu budou zakoupeny spolehlivé a kvalitní zdravotní a kompenzační pomůcky (invalidní vozíky a chodítka), které budou zapůjčovány seniorům a zdravotně znevýhodněným lidem, aby jim byly oporou při jejich pohybu a přispěly k jejich větší samostatnosti.

Jak můžete náš projekt podpořit?

Náš projekt se umístil mezi finalisty 10. kola grantového programu obchodního řetězce Tesco - Vy rozhodujete, my pomáháme. To znamená, že jsme postoupili do hlasovací fáze grantového programu Tesco, která probíhá od 17. ledna do 13. února 2022.

Hlasování probíhá tak, že při každém nákupu zákazníci obdrží žeton, který následně použijí ve speciálních hlasovacích zařízeních u pokladní zóny. Vítěz hlasování získá 30.000 Kč!

Prosíme, pomozte s námi těm, kteří to potřebují.

Děkujeme!

Více informací najdete na stránkách https://itesco.cz/pomahame/.

NROS_CMYK_logo

Logo_Tesco