Stále koledujeme a začínáme počítat

První letošní obcí se spočítaným výnosem sbírky bylo v pondělí 7. ledna Veselíčko. V pěti pokladníčkách Tři králové zde vykoledovali částku 23 723 Kč. V úterý 8. ledna jsme spočetli dalších pět obcí Střítěž nad Ludinou, Milenov, Klokočí, Hrabůvku a Radíkov.

Koledníčci Charity Hranice vyrážejí do ulic

Koledujeme od úterý 2. ledna do neděle 13. ledna.

Prosíme, přijměte naše krále, kteří svým zpěvem přinášejí radost a přání dobra. Děkujeme všem, kteří otevřou našim koledníkům dveře svých domovů a svým příspěvkem do sbírky projeví důvěru Charitě Hranice.

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Ilustrační snímek Jakub Žák

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

Na Plovárně s tříkrálovými koledníky

Charita Hranice každoročně pořádá pro své dobrovolníky, kteří se zúčastnili lednového tříkrálového koledovaní sobotní setkání na Plovárně Hranice. Letos se ve dvou termínech 24. února a 10. března setkalo vždy téměř 140 dobrovolníků – koledníčků a jejich vedoucích.

Tříkrálová sbírka byla opět rekordní

výsledky Tříkrálové sbírky v Charitě Hranice

Letošní ročník Tříkrálové sbírky byl znovu rekordní. Pro Charitu Hranice se koledovalo do 236 pokladniček a díky štědrým dárcům naši koledníci vykoledovali 1 milión 278 tisíc Kč, což je o téměř 130 tisíc více než v loňském roce.

Tříkrálový koncert z Brna vysílala v přímém přenosu Česká televize

Hlavní doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno. Koncert je tradičním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncert byl odvysílán v přímém přenosu na programu ČT 1 v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin.

Připravujeme Tříkrálovou sbírku 2018

Tříkrálová sbírka 2018 už je za dveřmi. Koledující skupinky tří králů mohou lidé potkávat od Nového roku až do neděle 14. ledna. Pro koledování v Hranicích, Lipníku nad Bečvou a Drahotuších stále hledáme vedoucí skupinek i představitele králů.

Tříkráloví koledníci přijmou biskupské požehnání v katedrále sv. Václava

Olomouc – Už za dva týdny je budeme potkávat v ulicích našich vesnic a měst. Před tím však, než se vydají šířit poselství o narození Spasitele a koledovat ve prospěch potřebných, obdrží tříkráloví koledníci Arcidiecéze olomoucké biskupské požehnání. Slavnostní mše svatá se uskuteční v katedrále sv. Václava v sobotu 30. prosince v 10:00 hodin. Charita Olomouc přichystala pro tříkrálové dobrovolníky z blízka i z daleka bohatý doprovodný kulturní program.

Staň se králem...přidej se ke koledníkům Tříkrálové sbírky

Přidej se mezi koledníky Tříkrálové sbírky v Hranicích, Drahotuších nebo v Lipníku nad Bečvou.

Sejdeme se na Plovárně Hranice

V prvním termínu 18. ůnora si do sobotního rána přivstalo 214 dobrovolníků Charity Hranice. Děti si užily vodní atrakce, dospělí se vyhřívali ve vířivce. Mezi všemi zúčastněnými převládala radostná nálada ze vzájemého setkání.