Společné putování na Svatý Hostýn Zobrazit fotogalerii
24. září 2021 Články

Společné putování na Svatý Hostýn

Tradiční zářijová pouť našich klientů na Svatý Hostýn je vždy součástí Týdne s Charitou Hranice. Termín letošní pouti byl s ohledem na dobrovolnice z Charitního šatníku stanoven na čtvrtek 23. září.

Vždy zveme ke společnému putování seniory z farnosti, letos se více než třicet farníků z Hranic, Ústí a Opatovic vydalo autobusem společně s panem děkanem Františkem Dostálem. Cesta autobusem nám všem při společné modlitbě a za zpěvu mariánských písní utekla velmi rychle a na Svatém Hostýně nás přivítalo krásné slunečné počasí. Klienti a zaměstnanci Charity Hranice doputovali čtyřmi osobními automobily.

Někteří poutníci si prošli Jurkovičovu křížovou cestu nebo Cestu světla, pokochali se hostýnskou přírodou, některé velmi zaujalo  Svatohostýnské muzeum, jiní si poseděli u chutné kávy či polévky, nebo využili čas do začátku mše svaté v bazilice k tiché modlitbě a přijali svátost smířeni. Středem dopoledne bylo společné slavení mše svaté, kterou celebroval náš otec František, který se ve svém kázání inspiroval invokací loretánských litanií věži z kosti slonové. Následovaly přímluvy za charitní dílo, naše klienty, zaměstnance a jejich rodiny, dobrodince i dobrovolníky. Mši svatou zakončila společná polední modlitba Anděl Páně.

Většina z 50 účastníků poutě se sešla v restauraci u Sanitráků u chutného oběda. Po svátostném požehnání a nákupu malých pozorností z pouti pro naše blízké jsme se spokojeni s úsměvem na rtech vydali na cestu domů. Po loňské přestávce nám společné putování na Svatý Hostýn přineslo hodně radosti a všichni poutníci se vraceli domů s dobrou náladou.

U příležitosti svátku svatého Vincence z Pauly, zakladatele a patrona charitního díla jsme slavili v úterý 21. září ve 14 hodin mši svatou v Lipníku nad Bečvou ve farním kostele Svatého Jakuba staršího a ve středu 22. září v 17:30 hodin v Hranicích v kostele Stětí svatého Jana Křtitele. Vždy jsme se modlili za charitní dílo, za živé a zemřelé klienty, za charitní zaměstnance a jejich rodiny, za dobrovolníky a donátory.

100_0918b

Ing. Bc. Radmila Andrýsková

pastorační asistentka, koordinátor Tříkrálové sbírky
Tel.: 733 755 881 E-mail: ~8quRW5fZkLC1~l7VX~r8ZdaY.kmYZhaa8kmb