Byli jsme na Tříkrálovém koncertě v Brně
6. ledna 2020 Články

Byli jsme na Tříkrálovém koncertě v Brně

Letos Charita Hranice obdržela 50 lístků na Tříkrálový koncert v Brně, který v přímém přenosu vysílala Česká televize. Tříkrálový koncert, který na Hudební scéně Městského divadla Brno pořádá Charita ČR, slouží jako poděkování koledníkům za jejich obětavost a pomoc při realizaci Tříkrálové sbírky.

Dalším důvodem pro organizaci koncertu je představení projektů Charit, na které byly vynaloženy prostředky získané díky Tříkrálové sbírce, široké veřejnosti. Koncert byl úžasný, jak jste sami mohli sledovat na ČT1. Po skončení přímého přenosu čekalo na koledníky další překvapení, a to od společnosti T-Mobile, kdy třem náhodně vylosovaným koledníkům předali věcný dárek – tablet.

Měli jsme to štěstí, že jednou z vylosovaných byla i naše účastnice Helenka. Ta měla z výhry velkou radost. Další milé překvapení bylo pro další naši účastnici Elišku, která při autogramiádě zažila zajímavý zážitek. Paní Marta Jandová k ní přistoupila a objala ji. Prý si všimla (seděli jsme v 9. řadě), jak při jednom z představovaných projektů si Eliška utírala slzy. Když jsme se v neděli večer vraceli z koncertu domů, byli jsme šťastni, že ve Farním středisku Všechovice máme odkoledováno, že lidé otevřeli svá srdce a štědře podpořili celorepublikovou sbírku a darovanými finančními prostředky pomůžou zmírnit útrapy nejen klientům charity, ale i potřebným v našem blízkém okolí.

Irena Kývalová – Charita Hranice, Farní středisko Všechovice