tks2

tks B

Tříkrálová sbírka, při které každoročně počátkem ledna vyjdou do ulic měst a vesnic tříkráloví koledníci, je největší sbírkovou akcí v České republice. Malí i velcí koledníci přinášejí do našich domovů radostnou zprávu o příchodu Boží lásky na svět skrze dítě narozené v betlémských jeslích. Také nabízejí možnost šířit tuto lásku dál - prostřednictvím účinné pomoci lidem, kteří si sami pomoci nemohou. Umožňují tak mnoha lidem podílet se na pomoci trpícím bližním a na rozvoji charitního díla.

Tříkrálová sbírka má zvláštní kouzlo, které je umocněno tím, že koledníci dobrovolně darují svůj volný čas. Bez nezištné pomoci dobrovolníků, jak dětí, kteří představují tři krále, tak dospělých a mládeže starší 15 let, kteří přijímají odpovědnost vedoucích skupinek, bychom sbírku realizovat nemohli. Jako malé poděkování pořádáme každoročně pro koledníky společnou návštěvu Plovárny Hranice, promítání filmového představení v Letním kině v Hranicích a v ECHO v Lipníku nad Bečvou. S koledníčky se účastníme Tříkrálového koncertu v Brně i diecézního setkání a žehnání koledníčků.

Děkujeme také všem štědrým dárcům, kteří přispěli finanční částkou do pokladniček našich koledníčků na podporu a rozvoj charitního díla.

Výsleky TKS 2020

TKS 2020 obce Hranicko