Jak pomáháme

vlajka

Ve spolupráci se zástupci města Hranice a členy místní ukrajinské komunity se nám podařilo vyspecifikovat konkrétní formy pomoci, které jsou potřeba aktuálně řešit a poskytnout jak lidem přímo na Ukrajině, tak i těm, kteří z válkou postižené země utíkají.

AKTUÁLNĚ

Zapojili jsme se do pomoci nemocnici v ukrajinském městě Sarnach. Ve spolupráci s firmami
ZAPE Opatovice a BADEN, které tuto pomoc finančně podpořily, se podařilo pořídit potřebné zdravotnické vybavení a předat je přímo lékařům nemocnice. Velmi si této podpory vážíme a DĚKUJEME!
S novým vybavením už místní lékaři pracují, a pomáhají tak lidem postiženým válkou v jejich zemi.

předání zdravotnického materiálu ukrajinské nemocnici (2)Подяка 30 (1)

předání zdravotnického materiálu ukrajinské nemocnici (1)

Už dříve se podařilo díky pomoci dobrovolníků vypravit automobily se zásobami, které mířily na Ukrajinu na konkrétní místa přímo k lidem, kteří tuto pomoc potřebují. Všem, kteří se do této pomoci stále zapojují jakýmkoli způsobem (darováním věcí, odvozu apod.) velmi děkujeme a vážíme si jejich ochoty a spolupráce.

100_1013  100_1014  100_1017  100_1019

Ve čtvrtek 10. března byla předána další materiální pomoc, tam kde byla potřebná, ale největší část nákladu skončila ve vojenském skladu ve Lvově. Kromě potravin a ošacení byl součástí také zdravotnický materiál a 53 párů pánské zimní obuvi. Vše na vyžádání našich partnerů na Ukrajině, v hodnotě cca 200 tis. Kč. Děkujeme všem, kteří se do této a dalších sbírek zapojili a zapojují.

zde poděkování za pomoc:

9.3. 2022 Lvov

Kam naše pomoc směřovala a komu jsme již pomohli, se můžeze dočíst zde:

Zpráva o pomoci