Nový automobil pro Charitní pečovatelskou službu v Lipníku nad Bečvou
19. května 2021 Články

Nový automobil pro Charitní pečovatelskou službu v Lipníku nad Bečvou

Díky podpoře Olomouckého kraje jsme pořídili nový automobil, který bude sloužit při zajištění terénní Charitní pečovatelské služby v Lipníku nad Bečvou a okolí.

Z důvodu stáří a špatného technického stavu jednoho z vozidel Charitní pečovatelské služby středisko Lipník nad Bečvou jsme požádali o příspěvek na nákup nového osobního automobilu. V rámci zmíněné terénní sociální služby se věnujeme více než sto klientům ročně v celém lipnickém regionu. Našimi klienty jsou především senioři, lidé s tělesným postižením, dlouhodobě nemocní a umírající. Dojíždíme do jejich domovů, kde jim poskytujeme potřebnou péči (úkony osobní hygieny, zajištění stravy, úklidy, nákupy apod.), kterou si nejsou schopni zajistit jiným způsobem. V tomto smyslu jsou na naší službě závislí.

Díky finanční podpoře Olomouckého kraje dojde ke zlepšení poskytování naší terénní sociální služby v několika rovinách: 1) přispěje k zajištění větší bezpečnosti našich pracovnic při přesunech ke klientům, 2) sníží se čas přesunů mezi jednotlivými klienty (pracovnice musely zohlednit při rychlosti auta právě jeho horší technický stav a jezdily tak pomaleji), čímž dojde 3) k navýšení časové kapacity pro poskytování přímé péče u klientů (bude se moci zajistit péče u více klientů za den), 4) díky většímu úložnému prostoru se usnadní převoz nadměrných nákupů (např. el. spotřebiče) a kompenzačních a zdravotních pomůcek, které klientům poskytujeme a 5) v neposlední řadě se díky novému automobilu sníží servisní náklady, které provoz starého vozidla obnášelo.

Pořízením nového osobního automobilu zároveň dojde k velmi potřebné obnově vozového parku terénní Charitní pečovatelské služby středisko Lipník nad Bečvou.

 

Toyota Proace City

Pořízení automobilu finančně podpořil Olomoucký kraj

Logo_kraje_na_web