Podpořte náš projekt při nákupu v OD TESCO v Kopřivnici
18. ledna 2019 Články

Podpořte náš projekt při nákupu v OD TESCO v Kopřivnici

Podpořte svým hlasováním náš projekt „Výchovně-vzdělávací výjezdy pro osoby s mentálním a kombinovaným postižením“.

PROJEKT „Výchovně-vzdělávací výjezdy pro osoby s mentálním a kombinovaným postižením“

 

Na co je náš projekt zaměřen?

Projekt je zaměřený na pomoc osobám s mentálním a kombinovaným postižením z Denního centra Archa v Hranicích. Pracovníci Charity jim zde pomáhají při osvojování běžných dovedností každodenního života (od zavazování bot po osobní hygienu). Při těchto výchovně-vzdělávacích a aktivizačních činnostech je však velmi důležité jejich praktické osvojování v přirozeném prostředí. To se děje především prostřednictvím výjezdových aktivit např. do divadla, muzea nebo návštěvou zemědělské a zvířecí farmy.

 

Jaký konkrétní přínos bude náš projekt mít?

To, co je pro zdravého člověka snadným úkolem, např. nákup, jízda autobusem, návštěva kulturního zařízení nebo i sázení rostlin či krmení zvířat, je pro naše klienty mnohdy velmi obtížnou činností, kterou potřebují neustále opakovat a tím si získat potřebné návyky. Získané zkušenosti a osvojení si schopností a dovedností mohou klienti využít dlouhodobě v mnoha oblastech života.

 

Jak můžete náš projekt podpořit?

Náš projekt se umístil mezi finalisty 5. kola grantového programu obchodního řetězce Tesco - Vy rozhodujete, my pomáháme. Byl zařazen mezi tři nejlepší projekty v oblasti Kopřivnice. To znamená, že jsme postoupili do hlasovací fáze grantového programu Tesco, která probíhá od 21. ledna do 17. února 2019. Hlasování probíhá tak, že při každém nákupu zákazníci obdrží žeton, který následně použijí ve speciálních hlasovacích zařízeních u pokladní zóny.

Vítěz hlasování získá 30.000 Kč!

 

Prosíme o podporu těm, kteří to potřebují.

PODPOŘTE NÁŠ PROJEKT.

Děkujeme!

 

Více informací najdete na stránkách https://itesco.cz/pomahame/.