Pouť klientů a pracovníků střediska Lipník n. B. na Sv. Hostýn
27. září 2022 Články

Pouť klientů a pracovníků střediska Lipník n. B. na Sv. Hostýn

Druhá zářijová sobota patřila, jako již tradičně, pouti lipenských klientů na nedaleký Sv. Hostýn. Předpověď počasí původně hlásila celodenní déšť, ale měli jsme štěstí a nakonec nepršelo a chvílemi to vypadalo, že by snad mohlo vykouknout i sluníčko.

Nahlásilo se nám 20 klientů, které pracovnice z lipenského střediska vyzvedly přímo v jejich domácnostech a osobními auty vyrazily společně k poutnímu místu.

Na Sv. Hostýn jsme dorazili těsně před devátou hodinou a naše první kroky vedly do baziliky Nanebevzetí Panny Marie na mši svatou. Všichni jsme se se zájmem zaposlouchali do kázání o tom, že v současné době blahobytu není vždy lehké přijmout to, k čemu nás Bůh povolává. A že vyslechnutí Božího volání s sebou nese určité oběti.

Po mši svaté byl prostor pro nákup suvenýru, návštěvu muzea, účast na další mši nebo možnost absolvovat jednu ze tří křížových cest. Většina z nás si zašla na skvělý oběd do poutního domu č. 2.  Kvůli plánovanému koncertu v bazilice jsme letos byli ochuzeni o  svátostné požehnání.  

Pouť jsme zakončili společnou fotografií, rozloučili se a vydali se na zpáteční cestu.

Velká spokojenost a radost ze společně prožité pouti byla u všech účastníků znát z jejich úsměvů a vyprávění cestou zpět. Už nyní se těšíme, že příští rok pouť opět zopakujeme.

Bc. Petra Šustalová

vedoucí Charitní pečovatelské služby středisko Lipník nad Bečvou
Tel.: 777 238 520 E-mail: _.GBRWim%mnv5f56LTuBR.~905prRb~lW5pJ