První výsledky Tříkrálové sbírky mile překvapily
4. ledna 2020 Články

První výsledky Tříkrálové sbírky mile překvapily

Charitu Hranice a jejich jednotlivá střediska na přelomu roku 2019 a 2020 čekaly časově náročné přípravy, především zajistit již tradiční Tříkrálovou sbírku

Málokdo si uvědomuje, kolik práce a organizačních záležitostí je třeba zařídit. Oslovit koledníky, vedoucí skupinek, nachystat materiál pro koledníky, nažehlit pláště, zapečetit na příslušných obcích pokladničky, být po dobu koledování vždy po ruce, rozpečetit pokladničky a posčítat vykoledované finanční prostředky za účasti delegovaných zástupců jednotlivých obcí. Ještě že s nimi máme tak vynikající pracovní vztahy.

V pátek 3. ledna proběhlo ve farním kostele ve Všechovicích při večerní mši svaté požehnání koledníků Farní charity Všechovice a následující sobotu 16 skupinek s písní na rtech navštívilo spoluobčany v obcích Býškovice, Horní Újezd, Malhotice, Provodovice, Rouské a Všechovice. Koledníci měli za úkol svým zpěvem především přinášet radostnou zprávu o Boží lásce, Boží blízkosti a předávat požehnání domům a rodinám formou magického zápisu K+M+B+2020, který znamená: Bůh žehnej tomuto domu. Za toto přání obdrželi do pokladničky finanční příspěvky. A výsledky Tříkrálové sbírky ve farnostech Horní Újezd a Všechovice mile překvapily. Dárci byli štědří a skupinky vykoledovaly celkem 100.400 Kč (Horní Újezd 17.020 Kč, Býškovice 14.200 Kč, Malhotice 16.891 Kč, Provodovice 6.593 Kč, Rouské 10.742 Kč, Všechovice 34.954 Kč). Tyto finanční prostředky byly vloženy na sbírkový účet Tříkrálové sbírky Charity Česká republika.

Chtěla bych poděkovat všem dobrovolníkům, koledníkům, nejen v naší farnosti, za jejich nasazení a ochotu obětovat svůj volný čas a zapojit se do sbírky. A Vám dárcům chci poděkovat za štědré dary a za vlídné přijetí koledníků. Zaměstnancům Charity Hranice chci poděkovat za skvělou organizaci při zajištění žehnání koledníků a za profesionální přístup při realizaci celé sbírky. Do nového roku Vám všem přeji hodně zdraví a Božího požehnání.

Irena Kývalová – Charita Hranice, Farní středisko Všechovice