S lipnickými klienty a farníky jsme putovali na Svatý Hostýn
14. září 2020 Články

S lipnickými klienty a farníky jsme putovali na Svatý Hostýn

V sobotu 12. září, v den památky Jména Panny Marie, jsme se vydali s klienty a farníky z Lipníka nad Bečvou na tradiční charitní pouť na Svatý Hostýn. Sešlo se nás celkem 24 poutníků.

Z Lipníka jsme odjížděli osobními auty po půl osmé a na Sv. Hostýn jsme přijeli kolem půl deváté. Většina z nás se zúčastnila bohoslužby o deváté v bazilice Nanebevzetí Panny Marie. Poutníci se se zájmem zaposlouchali do kázání o lidských a křesťanských hodnotách dnešní doby. Kdo chtěl, mohl využít příležitost ke svátosti smíření. Po mši svaté většina využila krásného slunečného počasí k procházce po nádherném okolí, jiní si zašli na skvělý oběd do poutního domu, prošli se ke stánkům na nákup suvenýrů nebo si zašli na dobrou kávu. V jednu hodinu jsme měli možnost zajít na svátostné požehnání a poté jsme se již vydali na zpáteční cestu domů. Velká spokojenost a radost ze společně prožité pouti byla u všech účastníků znát z jejich úsměvů a vyprávění cestou zpět. Už nyní se těšíme, že příští rok pouť zopakujeme.

100_0529b