Trendy léto s NZDM Fénix
4. září 2013 Články

Trendy léto s NZDM Fénix

Jak jsme prožili prázdninové dny...

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Fénix, služba Charity Hranice, naladilo léto 2013 na notu nových akcí a výletů, které jsou zpestřením běžných aktivit v klubu. Léto se rozjelo počátkem července a my ho přivítali výletem na plovárnu v Hranicích, tradiční akcí, která neodmyslitelně k létu patří. Vodní hrátky jsme vystřídali dvoudenní pobytovou akcí v Rožnově pod Radhoštěm. Výlet na Pustevny, pěší túra na Radhošť k soše Radegasta, koupání v bazénu, opékání, prohlídka dřevěného městečka a spoustu her zanechalo v uživatelích jistě hezký a nezapomenutelný zážitek.

Druhá polovina prázdnin se nesla v duchu velmi horkého a opravdu letního počasí, proto jsme znova vyrazili k vodě na Plovárnu. A protože jsme letos zůstali věrni okolí Hranic, nesměla chybět ani návštěva kolonády v Teplicích nad Bečvou. Zde jsme pro uživatele nachystali možnost klidného odreagování v podobě minigolfu. Zdá se, že léto končí, ale my jsme stihli ještě přichystat akci „Boys párty“, kde měli svůj prostor jen uživatelé klubu mužského rodu a „Girls párty“ kde jsme zase naopak dali prostor ženské populaci v NZDM. A jaké by to bylo léto, kdybychom ho nezakončili tradičním opékáním špekáčků a hraním her.

NZDM Fénix je sociální službou preventivního charakteru, proto byly během prázdnin na programu nejen akce a výlety, ale také preventivní besedy. Uživatelé se dozvěděli nové informace o prevenci pohlavních chorob a návykové látky „alkohol“.

I po zbytek roku je pro uživatele nebo zájemce o službu přichystán pestrý program volnočasových aktivit či preventivních akcí. NZDM Fénix v Hranicích nabízí své služby od pondělí do čtvrtku v čase od 13:15h do 18:00h, v Potštátě v pondělí a ve čtvrtek ve stejném čase.

Pracovníci NZDM Fénix