Vánoční balíčky rozzáří oči dětí na Ukrajině
26. listopadu 2021 Články

Vánoční balíčky rozzáří oči dětí na Ukrajině

Olomoucká arcidiecézní charita, která akci Vánoční balíček organizuje již od roku 2008, vybrala pro letošní rok  388 dětí z pěti ukrajinských měst. Pro každé z těchto dětí ze sociálně slabých rodin nebo dětských domů připravili dobrovolní dárci vánoční balíček plný krásných dárků v maximální hodnotě 2 000 Kč. 

Vánoční přání ukrajinských dětí byly předány také 30 dárcům, kteří se akce zúčastnili prostřednictvím Charity Hranice a dalších 16 dárců reagovalo na oslovení charitního Farního střediska Všechovice.

Letos poprvé měli zájemci možnost si ze seznamu jmen vybrat obdarované dítě sami. Nejvíce balíčků poputuje tradičně do městečka Ternopil, ale balíčky z hranicka udělají radost také dětem z Kolomyje, Lopatynu, Berežan i Bortnyk. Věk obdarovaných dětí je od dvou do třinácti let, 21 balíčků bylo určeno chlapcům a 25 balíčků bylo připraveno pro děvčátka.

A kdo byli letošní dárci, kteří balíčky s oblečením, obuví, hračkami, hygienickými, výtvarnými a školními potřebami připravili? Rodiny z Hranic, Lipníka nad Bečvou, Hustopečí nad Bečvou, Heřmanic, Soběchleb, Ústí, Loučky a Černotína. Již tradičnímu účastníky jsou modlící se maminky ze Stříteže nad Ludinou, farnice z Opatovic a mladé maminky z Ústí. Zaměstnanci Charity Hranice společnými silami obdarovali čtyři děti. Farní středisko Všechovice soustředí dárce z Všechovic, Rouského a Horního Újezdu.

Děkujeme všem štědrým dárcům, většinou se akce účastní opakovaně. Velký dík za jejich štědrost, obětavost, vstřícnost, pečlivost a dochvilnost!

Balíčkům přejeme klidnou a šťastnou cestu za dětmi na Ukrajinu a přejeme si, aby dárky přinesly všem obdarovaným dětem radost a vykouzlily úsměv na jejich tvářích!

V tuto chvíli již není možné rezervovat si žádné z dětí, můžete však přispět na přepravu balíčků na Ukrajinu, která stojí zhruba 28 000 Kč. Informace je možné dohledat na odkaze: https://charitaproukrajinu.cz/product/vanocni-balicek-doprava/ 

VB_DOPRAVA_PNG

 

 

Ing. Bc. Radmila Andrýsková

pastorační asistentka, koordinátor Tříkrálové sbírky
Tel.: 733 755 881 E-mail: ~8quRW5fZkLC1~l7VX~r8ZdaY.kmYZhaa8kmb