Z Lipníka až na Svatý Hostýn
23. září 2019 Články

Z Lipníka až na Svatý Hostýn

Jedna ze zářijových sobot patří již tradičně pouti na Svatý Hostýn s klienty a dalšími zájemci z Lipníka nad Bečvou. Tentokrát jsme se vydali v den svátku apoštola a evangelisty, svatého Matouše. Již od časného rána bylo zřejmé, že nás čeká krásný slunečný den na oblíbeném poutním místě. A nic na tom nemohlo změnit ani množství uzavírek a objížděk, které jsme cestou potkali.

Vyjeli jsme brzy ráno, abychom stihli mši svatou v 9 hodin. Z ní jsme odcházeli s myšlenkou na modlitbu svatého růžence, který je pro nás všechny, ve spojení s Pannou Marií, velkou posilou a pomocí. Po mši svaté byl prostor na procházky po okolí, modlitby křížové cesty, růžence či další duchovní aktivity. Mnoho z nás jsme jako vždy rádi využili možnost načerpání a osvěžení výbornou svatohostýnskou pramenitou vodou. Stejně tak jsme uvítali nabídku teplého oběda v místní restauraci.

Po příjemně a poklidně prožitém dopoledni a přijetí požehnání jsme se ve 14 hodin vydali zpět na cestu. Na tvářích a úsměvech všech poutníků bylo vidět velké spokojení a radost z takto prožitého dne. Jsme za to velmi rádi a těšíme se opět na další setkání a poutě v příštím roce.

Hostýn (1)

Hostýn (2)